Europa Nostra ønsker Foreningen Fredet velkommen som medlem

Fredet har mottatt brev fra Europa Nostra 7. juli 2018, som ønsker Fredet velkommen som medlem:

(Vår oversettelse, se det engelske originalebrevet: BrevtilFredetfraEuropaNostra-7.juli2018 )

 

På vegne av presidenten vår, Maestro Placido Domingo, og på vegne av styret, er det min glede å ønske Foreningen Fredet hjertelig velkommen som en ny medlemsorganisasjon i Europa Nostra, Kulturarvens stemme i Europa. Vi er glade for at dere har besluttet å bli med i vår stadig voksende familie av hundrevis av medlems- og tilknyttede organisasjoner og tusenvis av dedikerte personer fra hele Europa og utenfor.

Som du vet, er året 2018 det europeiske året for kulturarv. Europa Nostra er stolt av å ha fremmet behovet for et slikt europeisk år, og også å ha blitt anerkjent av EU som dets viktigste sivile samfunnspartner for organisasjonen dette året. Det fremragende partnerskapet som vi har utviklet gradvis med EU, kulminerte på det nylige avholdte europeiske kulturarvsmøtet den 18. til 24. juni i Berlin, som Europa Nostra arrangerte i samarbeid med den tyske kulturarvskomiteen (DNK) og den preussiske kulturarven Foundation (SPK). 

Ved denne anledningen har vi presentert “Berlin-oppropet for tiltak innen kulturarv for Europas framtid”, som vi inviterer deg til å lese, signere og dele gjennom egne kontakter og samarbeidspartnere. (Vennligst se www.europanostra.orecategory/summit/)

I Berlin æret presidenten vår Maestro Placido Domingo og EU-kommissæren Tibor Navracsics vinnerne av våre Europeiske Kulturarvpris (for mer informasjon se: www.europanostra.org/europe-best-heritage-achievements2018-celebrated-berlin/ )

Vi håper vi skal fortsette å dele ut disse utmerkelsene i samarbeid med EU også i årene som kommer. Etter sommeren skal vi arrangere en rekke lokale prisutdelingseremonier, og vi skal en gang vise seg – være en stolt partner av den årlige konferansen «The Best on Heritage» som arrangeres 26.-28. september i Dubrovnik. Vi anbefaler deg hjertelig til å delta på denne inspirerende hendelsen (for mer informasjon: www.thebestinheritage.com).

Dette året vil også markere 5-års jubileum for vårt “7 mest truede”-program arrangert i partnerskap med European Investment Bank Institute. Ved denne anledning skal vi organisere en relatert konferanse 23. til 24. oktober i Nikosia, Kypros. 

Sist men ikke minst, 15. november, skal vi, i partnerskap med Centro Nacional de Cultura og Gulbenkian-stiftelsen arrangere Helena Vaz da Silva-prisutdelingen i Lisboa hvor vi skal hedre årets prisvinnere av denne prisen – Bettany Hughes, den berømte historikeren og kringkasteren fra Storbritannia.

I tillegg til de ovennevnte hendelsene skal vi bidra svært aktivt til de mange europeiske arrangementene som skal organiseres av EU og / eller av våre partnere fra European Heritage Alliance 3.3. som en del av det europeiske året for kulturarv.
Alle disse aktivitetene og resultatene ville ikke vært mulig uten den viktige støtten, engasjementet og innsatsene til medlemmene våre og tilhørere. Velkommen til Europa Nostra!

Respektfull og hjertelig hilsen,

(sign)

Sneška Quaedvlieg-Mihailovič

Generalsekretær